PUUR Culico

€21,95
PUU-Culico-paard-100g-3.jpg
100
ml
PUUR Culico, voor paard en pony met staarteczeem en maneneczeem (zomereczeem).
 
Paarden met staart- en maneneczeem krijgen last van seizoensgebonden jeuk. Deze paarden hebben voornamelijk jeuk aan de staart en manen, maar het kan ook op andere plaatsen voorkomen, zoals onder de buik en op het hoofd. De jeuk wordt veroorzaakt door de "Culicoïdes Robertii", een mugje dat in bos- en watterijke gebieden voorkomt. In de winter, als de mug niet actief is, komt de huid weer tot rust.
 
PUUR Culico heeft een belangrijke preventieve werking. Voor een optimaal effect is het dan ook noodzakelijk de behandeling consistent en onafgebroken uit te voeren tussen maart en november. Ervaring heeft geleerd dat gedurende het eerste jaar dat Culico wordt toegediend, de symptomen veelal sterk verminderen. Dit patroon zet zich door, zodat aan het einde van het tweede seizoen de behandeling vaak kan worden beëindigd.
 
Een belangrijk bestanddeel van de PUUR Culico is een bereiding uit de Cullicoïdes robertii- muggen die staart- en maneneczeem in de eerste plaats veroorzaken. Het dagelijks toedienen van een verdunde dosering maakt de paarden beter bestand tegen de steken van de mug zodat er geen overdreven sterke afweerreactie meer volgt.
 
De overige bestanddelen; Ledum palustre, Galphimia glauca en Cardiospermum werken allen desensibiliserend en anti-allergisch.

 

Bijsluiter

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft:

De optimale dosering 1 - 2 x daags:

Paard 20 - 30 druppels

Pony 15 - 20 druppels

1 ml = 20 druppels.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Dit product kan ook door het voer worden gegeven of op een klein stukje lekkers.

Adviezen voor gebruik Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit en beperkt de opname van suiker in gras (fructosamine), brok, muesli en extra’s. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen.

Behandelingsduur PUUR Culico is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. De specifieke combinatie van bestanddelen zorgt voor een regulerende werking en bevordert het natuurlijke herstelproces. Door PUUR Culico wordt de oorzaak van staart- en maneneczeem aangepakt. Meestal moeten de druppels twee jaar achter elkaar, gedurende de maanden maart/april tot en met oktober/november worden toegediend. Over het algemeen zijn ze daarna niet meer nodig. Het is noodzakelijk de behandeling niet te onderbreken tussen maart en november. Uit ervaring blijkt dat gedurende het eerste jaar van toediening veel verbetering optreedt. In het tweede jaar van toediening zijn de effecten nog beter, aan het einde van het tweede seizoen kan de behandeling vaak worden beëindigd. In tijden van intensieve muggenplaag, bij broeierig warm weer wordt aangeraden de dosering te verhogen tot maximaal een verdubbeling van de voorgeschreven dosering. In perioden en tijdstippen van grote muggenactiviteit is het tevens raadzaam het paard of de pony ’s morgens laat in de wei te doen en ’s avonds vroeg op te stallen. De effectiviteit van PUUR Culico kan nog worden vergroot door bij de aanvang van toediening, tevens inwendig te reinigen met PUUR Drainage of Detox comp van Phytonics.

Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

U kunt PUUR Culico zeer goed combineren met Puur Allergie ('s ochtends Puur Culico en 's avonds Puur Allergie).

 

Tags