PUUR Gastri

€21,95
PUU-Gastri_duo.jpg
100
ml
 

PUUR Gastri voor hond, kat, paard en pony, ter bevordering van de spijsvertering, bij darmkrampen, slechte eetlust, of gasvorming in maag en darmen.

PUUR Gastri kan worden ingezet bij dieren met een verminderde eetlust of met een verstoorde darmfunctie.

Vooral bij gas in de darmen of darmkrampen biedt PUUR Gastri verlichting. Dit middel stimuleert een gezonde spijsvertering waanneer deze uit evenwicht is.

Bij lichte koliek bij het paard of bij koliekgevoelige paarden kan PUUR Gastri goed ter ondersteuning worden ingezet. Let wel, koliek is een aandoening die altijd door een dierenarts behandeld moet worden!

Bijsluiter

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 1 - 2 x daags:

Paard 20 - 30 druppels

Hond 5 - 10 druppels

Kat 5 - 10 druppels

20 druppels is circa 1 ml

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Wanneer een dier zich niet lekker voelt kan PUUR Gastri in de aangegeven dosis 1x per uur worden gegeven. Maximaal 6x herhalen.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
 

Tags