PUUR L-Lysine compleet hond/kat

€10,15
PUU-LLysine HK 50g.jpg
50
Gram

Voor de weerstand.

Humaan wetenschappelijk onderzoek toont aan dat L-Lysine ondersteunt bij (herpes-) virussen en bij verminderde weerstand. 

L-Lysine en herpesvirussen

Uit humaan wetenschappelijk onderzoek is de effectieve werking van L-lysine tegen herpesvirussen bewezen.

L-Lysine is een essentiële eiwitbouwsteen (aminozuur) en vervult vele functies in het lichaam. Het is geconcentreerd in spierweefsel, helpt bij de absorptie van calcium vanuit het maagdarmkanaal, bevordert de botaanmaak en de vorming van collageen. Vitamine C is nodig bij de omzetting van lysine in hydroxy-lysine, wat vervolgens wordt ingebouwd in collageen. Ook is L-Lysine van cruciaal belang voor de vorming van zogenaamde antilichamen. Deze antilichamen zijn een onmisbaar onderdeel van het immuunsysteem en helpen het lichaam gezond te houden.

Bekend is dat mensen en cavia’s zelf geen Vitamine C aanmaken. Honden, katten en paarden maken dit wel zelf aan. Derhalve is aan de PUUR L-Lysine geen extra Vitamine C toegevoegd. (Vitamine C bevordert de opname van L-Lysine, Vitamine B6 en Magnesiumcitraat zijn co-factoren).

De meest in het oog springende werking van L-Lysine is echter de werking tegen virale infecties. Met name herpes-infecties kunnen effectief worden behandeld met L-Lysine. Na de ontdekking dat arginine groeistimulerend en lysine remmend werkte op de groei van vloeibare herpesculturen, is er klinisch onderzoek verricht. Daaruit bleek dat arginine en lysine elkaar beconcurreren bij de opname vanuit het darmkanaal. Wanneer er een overmaat aan L-lysine is, dan zal de opname van arginine effectief verminderen. Zonder arginine kan het virus niet vermenigvuldigen en zo wordt de replicatie van virusdeeltjes onder controle gehouden en ziekte voorkomen. 

 

 

 

Bijsluiter

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering 1 - 2 x daags

Hond > 25 kg 1 maatschep

Hond 10-25 kg ½ maatschep

Hond < 10 kg ¼ maatschep

Kat (acuut) 1 maatschep

Kat (chronisch) ½ maatschep

1 maatschep bevat ongeveer 1 gram.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Adviezen voor gebruik Zorg voor een gezonde leefomgeving, met voldoende frisse lucht, licht, beweging, contact met soortgenoten en gezonde voeding.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
 

Tags