PUUR Laryngo

€15,95
PUU-Laryngo-Paard Hond Kat3.jpg
50
ml
PUUR Laryngo voor hond, kat, paard en pony, voor gezonde luchtwegen, bij kennelhoest en hoesten

PUUR Laryngo bevordert herstel van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen, werkt slijmoplossend, dempt prikkelhoest en heeft een krampwerend effect op de luchtwegen. 

PUUR Laryngo bestaat uit een verdund extract van Arsenicum album, Cuprum aceticum, Kalium bichro-micum, Spongia tosta en Drosera rotundifolia. Het is vooral effectief bij aandoeningen aan de voorste luchtwegen, de keel en luchtpijp, zoals bij kennelhoest.

De verdunde Arsenicum album stimuleert het herstel bij virusaandoeningen van de luchtwegen. Cuprum aceticum heeft een krampwerend effect op de luchtwegen en wordt veelal ingezet bij een geïrriteerd bronchiaalslijmvlies. Kalium bichromicum bevordert het ophoesten van taai slijm. Spongia tosta, een verdunning uit natuurlijke spons, vermindert prikkelhoest. Drosera rotundifolia, het verdunde extract van de ronde zonnedauw, ondersteunt bij een prikkelende ontsteking van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen, waarbij het dier hoest en benauwd kan zijn.

 

Bijsluiter

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering 1 - 3 x daags:

Paard 15 - 20 druppels

Hond 10 - 15 druppels

Kat 5 - 10 druppels

20 druppels is circa 1 ml

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Bij hardnekkige hoest is het raadzaam de dierenarts een diagnose te laten stellen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor hoest: kennelhoest, longontsteking, onvoldoende functioneren van het hart of een (astmatische) bronchitis. Dit middel dient als ondersteuning bij een aandoening van de voorste luchtwegen. Hoest na kennelverblijf of hondenshow is een combinatie van een bacteriële-en virusinfectie, een droge, harde, schrapende hoest, die plotseling begint en vaak voorkomt als de hond zich opwindt of als er aan de halsband wordt getrokken. Vermijd prikkelingen in de vorm van een halsband of bij paarden de aanwezigheid van stof in hooi of stro.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

 

Tags