PUUR Luchtwegen

€21,95
PUU-Luchtwegen_duo.jpg
100
ml
PUUR Luchtwegen, bij hoest bij paard en hond. PUUR luchtwegen ondersteunt de conditie van de slijm-vliezen van de voorste luchtwegen, werkt slijm-oplossend, hoestdempend, ontstekingsremmend en weerstandverhogend. PUUR Luchtwegen wordt voornamelijk aangeraden bij problemen met de voorste luchtwegen bij het paard.
Bij hond en kat zijn PUUR Laryngo of PUUR Sinus vaak de meest passende middelen.
 

Bij allergieën is PUUR Luchtwegen zeer goed aan te wenden in combinatie met PUUR VEG Omega of NML Omega 3 en PUUR Allergie. In het geval van paarden dient men in dit geval ook het hooi te bevochtigen om stof in de luchtwegen te voorkomen en een andere bodembedekking dan stro te gebruiken.

- Bij chronische aandoeningen starten met de PUUR Drainage, om te reinigen.

- PUUR Luchtwegen is langdurig te gebruiken, PUUR Probiotica om de weerstand extra te ondersteunen.

Bijsluiter

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimalee dosering is 1 - 3 x daags:

Paard 15 - 20 druppels

Hond 10 - 15 druppels

20 druppels is circa 1 ml.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Adviezen voor gebruik bij paarden Luchtwegproblemen bij het paard komen zeer regelmatig voor, van een onschuldig kuchje of neusuitvloeiing tot een chronische hoest. De oorzaak van luchtwegproblemen kan verschillen. Soms raken de luchtwegen geïrriteerd door een stoffige of onfrisse (stal-) omgeving maar ook een virale of bacteriële infectie kan luchtwegproblemen veroorzaken. Paarden worden regelmatig aan virussen en bacterien blootgesteld, bijvoorbeeld door deelname aan wedstrijden of de komst van een nieuw paard op stal. Infectieziekten worden meestal veroorzaakt door een virus en soms door een bacterie. In enkele gevallen kan de infectie worden veroorzaakt door longwormen of schimmels. Als een paard blijft hoesten en continue neusuitvloeiing heeft die niet doorzichtig is, raadpleeg dan altijd het dierenarts. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een zichzelf instandhoudende -bacteriële- infectie en heeft het paard eventueel reguliere medicatie nodig.

Verkoudheid Wanneer het paard doorzichtige neusuitvloeiing heeft en andere paarden op stal ook, eventueel in combinatie met kuchen is de kans groot dat het gaat om een virusinfectie. (Griep)virus-infecties komen veel voor. Vaak gaat het hierbij om onschuldige virussen. Een griepvirus uit zich meestal in koorts, een natte neus, een loszittende hoest en/of sloom gedrag. Ondersteun het paard met weerstandverhogende middelen. Een eenvoudige verkoudheid is meestal met één week over. Een goed en volledig herstel is een absolute voorwaarde voor het voorkomen van nare en langdurige complicaties. Een virus tast namelijk het slijmvlies in de luchtwegen aan en maakt de weg vrij voor bacteriën, en dan kan een luchtwegaandoening chronisch worden.

Preventie Voorkom een verkoudheid door een paard na het rijden niet nat weg te zetten, stap lang uit (droog het paard desnoods af!) en stem de dikte van de deken af op het paard, de conditie van de vacht en de temperatuur. Met een te dunne deken wordt een grote aanslag gedaan op de energiehuishouding van het paard en met een te dikke deken wordt het paard te nat van het zweet. Zet een paard niet op de tocht!

Stalklimaat Houd de stal zo vrij mogelijk van stof en ammoniak. Verwijder regelmatig stof (ook van de balken) en spinnenwebben. Strooi de stal op als het paard niet in de buurt is en verwijder dagelijks de mest en urineplekken. Voor paarden met een stofallergie, vermijdt een bedekking met stro, kies voor vlas of rubberen matten.

Rust Geef een verkouden, hoestend paard extra rust, liefst in de buitenlucht en anders in een goed geventileerde stal of een buitenstal. Pas het trainingsschema aan.

Stofvrij hooi. Schimmelsporen in het hooi vormen een belangrijke bedreiging voor het ontwikkelen van een allergische reactie. Gebruik uitsluitend hooi van goede kwaliteit. Week het hooi in water voordat u het geeft.

Bij luchtwegaandoeningen is voldoende frisse lucht belangrijk. Vermijd stof.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
 

Tags