PUUR Nier

€21,95
Puur Nier
300
Tabletten
PUUR Nier voor hond en kat, bij nierproblemen en beginnend nierfalen. Nierfalen of nierinsufficiëntie is de situatie die ontstaat als de nieren niet meer, of nauwelijks meer, werken. Dit heeft gevolgen voor de functies die door een gezonde nier werden geregeld, zoals o.a. reinigen van het bloed van afvalstoffen, urineproductie, de hormonale regeling van de bloeddruk, waterbalans en het aanmaken van rode bloedcellen. PUUR Nier kan worden ingezet bij beginnend nierfalen, ook inzetbaar bij chronische interstitiële nefritis, schrompelnier en nierstenen.

 

Bijsluiter

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering 2 - 3 x daags

Hond > 15 kg 2 tabletten

Hond < 15 kg 1 tablet

Kat 1 tablet

1 tablet = 150 mg

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening kan rechtstreeks in de mond, in een stukje brood of in iets lekkers gegeven worden. Voor optimaal resultaat dient dit natuurproduct te worden opgenomen door het schone mondslijmvlies. Geef het daarom minstens een half uur voor of na het voeren.

Behandelingsduur Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
 

Opmerkingen

1. Ga bij het vermoeden van nierproblemen altijd naar uw dierenarts.
2. Gebruik Puur Nier naast een dieet waarin eiwit en fosfor verlaagd zijn.
3. Tevens dient het voer een juiste eiwitkwaliteit te hebben.
4. Aangeraden wordt het dieet aan te vullen met essentiële vetzuren.
5. Zorg voor voldoende vers drinkwater.
6. Puur Nier kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt.
7. In een enkel geval kan na het innemen van de tabletten een onschuldige en kortdurende beginverergering van de klachten optreden. Als deze beginverergering hinderlijk is dient u de geadviseerde dosis te halveren of een dosis over te slaan.
8. Bijwerkingen zijn niet waargenomen.
 

Tags