PUUR Omega 3 Visolie Capsules

€19,95
PUU-Omega 3 capsules.jpg
90
Stuk(s)

PUUR Omega 3 Visolie voor hond, kat, paard of pony, bij huidproblemen en vachtproblemen of ter ondersteuning bij artrose. Bij erge verharing, jeuk of een rode, geïrriteerde huid.

Als standaard aanvulling op de voeding voor het behoud van een gezonde huidconditie en vachtconditie.

Omega 3 Visolie heeft een positieve invloed op:
Soepelheid spieren; Gewrichten; Hart en bloedvaten; Huidconditie; Vachtconditie; Stressvermindering; Gedrag

Bijsluiter

Dosering en toepassing:
 

Tenzij de dierenarts anders heeft voorgeschreven:
Hond:  1 capsule per 10 kg 1 x daags
Kat:     1 capsule per 5 kg 1 x daags

De visoliecapsules kunnen rechtstreeks in de bek worden toegediend.

Bij toediening van Omega 3 visoliecapsules kan in het begin diarree optreden. Bouw eventueel langzaam op.
 

Bewaren:
Bewaar PUUR Omega 3 visolie capsules na opening gekoeld en in de originele verpakking.
De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op de verpakking achter de aanduiding “T. H. T. einde”.
 

Adviezen voor gebruik In een acute situatie mag de dosering op advies van een dierenarts worden verhoogd. Bij toediening van Omega-3 olie kan in het begin dunne ontlasting optreden. Bouw eventueel langzaam op.

Behandelingsduur Omega-3 vetzuren worden ingebouwd in de celmembranen. Dit is een proces van enkele dagen tot 2 weken. Het effect is meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven.

Bewaren Na openen in de koelkast bewaren. Onder invloed van licht en zuurstof kan de werkzaamheid van de meervoudig onverzadigde vetzuren afnemen. Buiten bereik van kinderen houden.

Contra-indicaties In de aangegeven dosering zijn geen contra-indicaties bekend.

Bijwerkingen Bij gebruik van hoge doses visolie (meer dan 5 gram EPA + DHA per dag) bestaat het risico op dunne ontlasting

Interacties Omdat omega-3 vetzuren de eigenschap hebben bloedklontering tegen te gaan, kunnen bij dieren die bloedverdunners gebruiken, een tekort aan vitamine K vertonen of andere medicijnen gebruiken die de bloedstolling remmen (aspirine), interne bloedingen ontstaan bij gebruik van hoge doses omega-3 vetzuren (meerdan 5 gram EPA + DHA). In die gevallen wordt aangeraden de dosering aan te passen. Het effect op de bloedstolling door omega-3 vetzuren is na 6 weken behandeling maximaal.

Tags