PUUR Oor

€12,95
PUU-OOR-Hond Kat3.jpg
30
ml
PUUR Oor, bij oorontstekingen (met oorontsteking wordt hier uitsluitend bedoeld een ontsteking van de huid aan de binnenkant van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang) en oormijt bij uw hond of kat.

Wanneer de oren van uw hond of kat wat rood of geïrriteerd zijn kan PUUR Oor worden ingezet. Ook bij overmatige oorsmeer, ter controle van oorpijn of jeukende oren is dit een goed product. Puur Oor zorgt voor gezonde hondenoren en kattenoren!

Bij hoge oorsmeerproductie, oormijt en oorpijn of oorjeuk door oorontsteking bij hond en kat. PUUR Oor werkt ontstekingsremmend, jeukstillend en verkoelend bij oorproblemen.

Ga bij oorproblemen bij uw huisdier naar de dierenarts om te checken of het rommelvlies intact is, of dat er zich een grasaartje (kruipertje) in de gehoorgang bevindt! De hond houdt dan meestal zijn kop scheef.
Ga ook naar de dierenarts als de hond plotseling doof is, bij evenwichtstoornissen, of als er bloed uit het oor komt.

 

Bijsluiter

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 2 - 3 x daags in de uitwendige gehoorgang druppelen:

Hond 2 - 5 druppels

Kat 1 - 2 druppels

20 druppels is circa 1 ml

Preventief/onderhoud: 1-3 x per week 1 druppel. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Met de bijgeleverde pipet de druppels in de uitwendige gehoorgang druppelen. Eventueel losgekomen oorsmeer met watten uit de oorschelp verwijderen.

Adviezen voor gebruik Ga bij oorproblemen bij dieren naar de dierenarts om te checken of het trommelvlies intact is, of dat er zich een grasaartje (kruipertje) in de gehoorgang bevindt. De hond houdt dan meestal zijn kop scheef. Ga ook naar de dierenarts als de hond plotseling doof is, bij evenwichtsstoornissen, of als er bloed uit het oor komt. “Voor schone gezonde oren”, hiermee wordt uitsluitend bedoeld de huid aan de binnenkant van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang tot aan het trommelvlies. Indien er haar in de gehoorgang zit dient dit verwijderd te worden om herstel te bespoedigen.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering, tot één druppel per oor per week.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
 

Tags