PUUR Psyllium paard/pony

€19,95
PUU-PSyllium-Paard.jpg
350
Gram

Bij toepassingen met voldoende water: Voor een goede darmwerking, bij verstopping (obstipatie). Preventief tegen koliek. Ter ontgifting.

Bij toepassingen met niet teveel water: Bij dunne mest of diarree. PUUR Psyllium helpt bij de afvoer van zand uit het maag-darmkanaal.

Naast diarree en verstopping kan Psyllium ook aanverwante klachten helpen verlichten, zoals:

- IBS (irritable bowel syndrome) ;
- aambeien (hemorroïden);
- diverticulitis (ontsteking van een of meer uitstulpingen in het maag-darmkanaal).
 

Drink veel water bij gebruik van Psyllium en gebruik Psyllium niet bij darmobstructie.

Bijsluiter

 Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 1 x daags:

Paard 3 maatscheppen

Pony 2 maatscheppen

1 maatschep bevat ongeveer 10 gram.

Toediening Kan door het voer gegeven worden, maak het voer nat zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Geef PUUR Psyllium bij dun mesten met weinig water.

Adviezen voor gebruik Probeer de opname van zand te beperken. Bied geen (ruw)voer aan op een zanderige ondergrond. Zorg voor voldoende beweging, dit is belangrijk voor een goede darmwerking. Geef uw paard voldoende ruwvoer van goede kwaliteit en zorg dat uw paard onbeperkt de beschikking heeft over vers drinkwater.

Behandelingsduur Voor darmreiniging geef een kuur van 6 dagen. Herhaal deze kuur 1 x per maand bij het vermoeden van zand eten. In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van 1 tot 3 dagen. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 dagen. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Niet geven aan dieren met een darmafsluiting.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
 

Tags