PUUR Reis

€15,95
PUU-HondKat-Reisziekte3.jpg
50
ml
PUUR Reis voor hond en kat, bij reisziekte; misselijkheid of onrust tijdens het vervoer. Het dier kan erg nerveus zijn of uit angst doodstil blijven liggen, beiden in combinatie met kwijlen en/of braken, kotsen, spugen of overgeven.
Als het dier erg onrustig is kan dit middel worden gecombineerd met Puur Nervositeit.
 

 

Bijsluiter

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 3 - 4 x daags:

Hond 10 - 15 druppels

Kat 3 - 5 druppels

20 druppels is circa 1 ml.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Overgeven en onrust bij het reizen komt meestal voor bij de - jonge - hond. Het dier kan erg nerveus zijn of uit angst doodstil blijven liggen, beiden in combinatie met kwijlen en/of braken. Oefen vooraf in een stilstaande auto, geef hierin wat voer. Is de hond na een paar keer oefenen rustig, zet dan de motor een tijdje aan, zonder te rijden. Ga hierna een klein stukje rijden. Bouw de reistijd rustig op, rij rustig en zorg voor voldoende frisse lucht. Geef ongeveer 2 uur voor de reis een kleine maaltijd.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van één tot vijf keer.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

 

Tags